9 mars 2016

Känslor skrämmer mig

I hela mitt liv har jag drömt om kärleken, om att få bli älskad för den jag är.

Många säger till mig att den rätta dyker upp när man minst anar det, men hur ska jag göra för att minst ana det då och varför känner jag så starkt för att hitta någon?
Jag ser inte mig själv som en person som inte kan klara mig själv. Jag trivs väldigt bra ensam, men jag vill inte leva resten av mitt liv ensam. Men mest av allt vill jag inte leva mitt liv i ett känslokallt och känslolöst förhållande.

I min familj har vi aldrig visat känslor eller berättat för varandra vad vi tycker eller känner. De känslor man har haft är något som man ska hålla för sig själv. Jag vill inte leva så, jag kan inte leva så. När jag känner måste jag få berätta för någon och denna någon ska då vara intresserad av att höra vad just jag känner. Jag tror att detta är en av grunderna till att jag i större delen av mitt liv har velat finna kärleken, få känna den där starka känslan av att någon älskar just mig och är intresserad av att lyssna på just det jag har att säga.

Ända sedan jag var liten har jag haft det väldigt lätt för att bli kär i någon och tror då att det är den personen jag vill leva med. Så fort någon visar lite extra ömhet eller bara är extra snäll mot mig kan jag tro att den personen kan vara intresserad av mig och jag blir nästan lite småförälskad. Det kan vara så frustrerande att minsta lilla vink av vänlighet ska uppge en känsla av kärlek hos mig. Jag tror att de starka känslorna kommer väldigt snabbt för att jag så gärna vill, jag vill vara älskad. Vem vill inte de?

Jag är en person som behöver bli älskad, behöver få komplimanger och verkligen få känna att JAG är den person som är just den rätta för honom. Det ska inte spela någon roll om jag ser ut si eller så, inte heller att jag gör ditten eller datten. Jag är inte perfekt, jag har mina brister och personen jag träffar ska tycker om mig för den jag är.

Jag är väldigt försiktig med att visa mina känslor samtidigt som jag kan vara väldigt öppen och vill berätta för alla vem jag är. Men jag är så rädd att den jag berättar det för inte ska tycka om mig på samma sätt längre. Jag vet inte hur man gör för att bara visa lite av sin personlighet eller spela något spel för att få en annan person på fall. Jag orkar inte heller med något spel. För mig är det ganska svart eller vitt. Antingen är du intresserad eller så är du det inte och är du intresserad, ja då visar du det.

Min största rädsla är att jag ska öppna mig för någon, visa vem jag är, berätta vad jag har varit med om och sedan bli hånad eller dömd. Att någon skrattar, stönar eller suckar över vad jag berättar, att det jag säger bara är en skitgrej eller att det inte betyder något.

Jag tror väldigt ofta att om jag berättar vem jag verkligen är, hur jag faktiskt känner och vad jag vill så kommer personen jag berättar det för att vända mig ryggen och gå sin väg och till och med kunna vända det jag har sagt emot mig. Att ta bort skyddet som finns runt känslorna och blotta mig själv är det läskigaste och svåraste som finns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow FlisanBerglund